Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα κατασκευάστηκε από ανθρώπινη παρέμβαση και δεν μια φυσική λίμνη. Δημιουργήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει με νερό τους θερινούς μήνες τον κάμπο της Καρδίτσας. Σήμερα το φράγμα της λίμνης παρέχει νερό ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα ήταν όραμα του πολιτικού Νικολάου Πλαστήρα γέννημα θρέμμα της περιοχής Ομορφοβούνι και όπου τελικά η λίμνη παίρνει το όνομά της. Ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας ενέπνευσε αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα σε 1925.

Οι περισσότερες περιοχές της Λίμνης Πλαστήρα είναι μια από την απέραντη φυσική ομορφιά όπου οι επισκέπτες θα βρουν όλα τα φυσικά στοιχεία όπου η ίδια η φύση διαμορφώνει το τοπίο με πολλές εναλλαγές χρωμάτων.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι 340 χλμ μακριά από από την Αθήνα και 230χλμ από την Θεσσαλονίκη. Οδηγώντας μέσω της πόλης Καρδίτσας θα ακολουθήσετε τα σήματα, και περνώντας δίπλα από το νοσοκομείο και διασχίζοντας 25χλμ διαδρομή μέσα από χωρία θα συναντήσετε τα πρώτα χωριά της λίμνης. Το μοναδικό θέαμα θα ανταμείψει κάθε επισκέπτη.

Το μήκος της λίμνης είναι 14χλμ με μέγιστο πλάτος 4χλμ, το μέγιστο βάθος είναι 60 μέτρα ενώ το υψόμετρο αρχίζει από τα 1000 μέτρα.